Keuken Schoonmaken

1. Zorg dat uw afvalvernietiger fris ruikt

Weinig dingen zijn zo onaangenaam als een stinkende afvalvernietiger. Om dat te verhelpen, gebruik je een van onze favoriete keukenaanrecht schoonmaak hacks: citroen ijsblokjes. Om ze te maken, vul je een ijsblokjesbakje met citroenschijfjes, steenzout en water. Zodra ze bevroren zijn, gooi je de blokjes in de afvoer en laat je je afvalvernietiger draaien tot het ijs weg is.

 oude bakplaten

2. Verjong oude bakplaten met waterstofperoxide en zuiveringszout

Het dynamische duo van zuiveringszout en waterstofperoxide kan meer dan alleen uw gootstenen en bad herstellen. Het kan zelfs je meest gehavende bakplaten er weer gloednieuw uit laten zien. Bestrooi de bakplaat met zuiveringszout, spuit er een paar keer waterstofperoxide over en eindig met nog een laagje zuiveringszout. Kom over een paar uur terug om je gerestaureerde bakplaten schoon te vegen.

3. Maak je oven schoon terwijl je slaapt

Vergeet automatisch reinigen. Deze hoge temperatuur oveninstelling staat erom bekend dat het brandalarm afgaat en kan uw keuken in een stinkende funk achterlaten. Vul in plaats daarvan een spuitfles met een zelfgemaakte oplossing van 1/3 kopje water, 1/3 kopje witte azijn en 1/2 kopje zuiveringszout. Wanneer de oven is afgekoeld, verwijdert u de roosters en smeert u de binnenkant in met de oplossing, waarbij u ervoor zorgt dat de verwarmingselementen worden vermeden.

4. Was uw ovenrek

Poederwasmiddel is niet alleen voor de was. Breng de oorspronkelijke glans van uw ovenrekken terug zonder schrobben (en mogelijk krassen!) door ze te weken in een badkuip gevuld met poederwasmiddel. Laat het minstens vier uur zitten voordat je het eruit haalt en afspoelt met schoon water.

5. Poets houtwerk met citroenolie en azijn

Liever natuurlijke oplossingen dan commerciële schoonmaakmiddelen? Deze DIY houtpoets laat zowel een heerlijke geur als glans achter. Om het te maken, vul een sprayfles met 1 deel citroenolie op 1 deel witte azijn. Spuit de oplossing rechtstreeks op een droge microvezeldoek en veeg er je kasten, voorraadkastdeur en plinten mee schoon.

6. Veeg uw afzuigkap schoon met olie

Uw afzuigkap is een vetmagneet, en als stof zich na verloop van tijd vastzet, wordt het oppervlak moeilijker schoon te maken met gewone sprays. Een van de beste keukenfornuis schoonmaak hacks is het gebruik van plantaardige olie. Voeg een paar druppels toe aan een doek of papieren handdoek, veeg het oppervlak af, en het vuil is verdwenen.

7. Haal Tang door uw vaatwasser

Hard water kan zich na verloop van tijd afzetten in de vaatwasser. Als uw vaatwasser de vaat niet meer grondig schoon krijgt, is het misschien tijd om Tang te pakken. Voor deze keuken schoonmaak hack, giet je een hele container van de fruitige poederdrank in een lege vaatwasser. Laat de machine een volledige cyclus draaien. Doe je vuile vaat erin, laat nog een keer een volledige cyclus draaien, en je vaat zal er blinkend schoon uitkomen!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here